Bewegingsstudio Fit & SlankHoogstratensebaan 735111 EZ Baarle-Nassau+31 (0) 13-5039323
Bewegingsstudio Fit & Slank

Dit is wat er gebeurt met je lichaam als je stopt met sporten !


De vakantie is voorbij en de meesten hebben het sporten weer opgepakt en hebben het ritme van sporten en gezonde voeding weer te pakken maar dit geldt niet voor iedereen. “Morgen begin ik “ en voordat je het weet ben je al weer een maand of een aantal maandjes verder. Bijna iedereen heeft het weleens meegemaakt: Je bent fanatiek aan het sporten en gezond aan het leven, maar dan ineens heb je er geen zin meer in. Je bent de sportschool even helemaal zat. Toch moet je er nog maar eens goed over nadenken als je besluit te stoppen met sporten.  Al na drie dagen worden je spieren  sneller vermoeid en dus lui. En je zult dus drie dagen na je laatste work-out al kracht verliezen. Maar dat is niet alles het beïnvloedt je op ook andere manieren:

  1. Cravings : onbeheersbaar verlangen naar “lekkers”                                                                                                                                                                                                                                   Als je de sportschool overslaat, zul je sneller grijpen naar die hamburger of reep chocolade. Dit komt door een gebrek aan positieve invloed, die je krijgt van sporten. En bij een gebrek hieraan, krijg je dus enorme cravings naar dingen die ongezond zijn.
  2. Depressief  :   Sporten zorgt ervoor dat het stofje endorfine in je bloed komt. En endorfine, daar word je blij van. Als je niet sport, voel je je dus een stuk depressiever en hoe langer je niet sport, hoe erger dit gevoel wordt. Wanneer je de hele dag achter je bureau zit, is het belangrijk om je spieren ’s avonds eens lekker aan het werk te zetten. Het kost je energie, maar het levert uiteindelijk meer energie op.
  3. Stress :         Lig je ’s nachts wakker van je rekeningen en andere verplichtingen? Sporten is goed voor het wegnemen van je stress en dat zorgt er dan weer voor dat je ’s nachts niet wakker ligt. Sport je niet, dan ga je meer piekeren. Dus heb je veel aan je hoofd? Duik dan vooral de sportschool in en je zult je daarna een stuk rustiger voelen.
  4. Hersenen :           Uit onderzoek is gebleken dat sporten goed is voor veel verschillende dingen, waaronder ook het goed functioneren van de hersenen. Uit een recent onderzoek, dat is gepubliceerd in de Frontiers in Aging Neuroscience, is gebleken dat zelfs een korte vakantie waarin je niet sport, effect heeft op je hersenen. Niet sporten heeft dus wel degelijk op korte termijn een effect op je geheugen en je emoties.

Bron: Elite Daily Beeld: Istock

 

 

Terug naar het overzicht

Bent u geïnteresseerd
in Fit & Slank?


Wij nodigen u graag uit om kennis te maken met onze studio. Bel of kom langs voor het maken van een afspraak. Voor onze openingstijden bekijkt u de contactpagina. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer +31(0)13 - 5039323.

Lees verder