Bewegingsstudio Fit & SlankHoogstratensebaan 735111 EZ Baarle-Nassau+31 (0) 13-5039323
Bewegingsstudio Fit & Slank

Protiplan


Met Protiplan verlies je gewicht in 3 fasen. Het is belangrijk dat je alle fasen goed doorloopt. Dit zorgt voor een balans van het lichaam. In alle fasen zijn er 6 eetmomenten per dag, dus je gaat niet minder eten. Je gaat alleen anders eten: minder koolhydraten (low carb) en meer eiwitten (high protein).

Drie dagen na de start met Protiplan zijn alle suikers (koolhydraten) in het lichaam opgebruikt. Om energie te kunnen blijven leveren spreekt het lichaam haar vetreserves aan waardoor het echte gewichtsverlies gaat beginnen.

Ons lichaam schakelt pas over naar de verbranding van vetten als er geen koolhydraten in de voeding aanwezig zijn. In het proteïne dieet wordt er een situatie gecreëerd waarbij er meer eiwitten (proteïnen) worden opgenomen en minder vet en koolhydraten. Bij een proteïne dieet treedt er na 2 à 3 dagen een typische reactie van het lichaam op die ketose wordt genoemd. Dit wil zeggen dat het lichaam door een tekort aan koolhydraten overgaat tot vetverbranding. Ketose is een volledig natuurlijke fysiologische reactie van ons lichaam. Bovendien geven de ketonen die hierbij vrijkomen een bijzonder effect, zij zorgen voor een gevoel van verzadiging – geen hongergevoel! – een energiek gevoel en een hoger concentratievermogen.

Het nuttigen van koolhydraten stopt de ketose en dus de vetverbranding. Indien u zich niet strikt houdt aan het proteïne dieet en koolhydraten opneemt (bijvoorbeeld een appel), duurt het opnieuw 2 dagen voordat uw lichaam zich weer in ketose toestand bevindt. Door het opnemen van goed gedoseerde proteïne supplementen met eiwitten van hoge biologische waarde, blijft de spiermassa bewaard en neemt zelfs toe. Door een toegenomen spiermassa neemt ook het energieverbruik toe.

Online bestellen

Bent u geïnteresseerd
in Fit & Slank?


Wij nodigen u graag uit om kennis te maken met onze studio. Bel of kom langs voor het maken van een afspraak. Voor onze openingstijden bekijkt u de contactpagina. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer +31(0)13 - 5039323.

Contact opnemen